Το "Moonshine Inc." είναι ένα παιχνίδι διαχείρισης πόρων που σας τοποθετεί υπεύθυνο σε μια παράνομη επιχείρηση παραγωγής αλκοολούχων ποτών. Το παιχνίδι σας υποχρεώνει να διαχειριστείτε τους πόρους σας και να δημιουργήσετε το αλκοόλ σας για να το πουλήσετε σε πελάτες, αποφεύγοντας την προσοχή των αρχών που δεν το έχουν σε τίποτα να σας... μπουζουριάσουν!



Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι καλοσχεδιασμένα, με ένα γοητευτικό καρτουνίστικο στυλ που ταιριάζει στον ανάλαφρο τόνο του παιχνιδιού. Ο σχεδιασμός του ήχου είναι επίσης εντυπωσιακός, με ηχητικά εφέ που προσθέτουν στην "μεθυστική" εμπειρία της παραγωγής και διακίνησης αλκοολούχων ποτών.

Από πλευράς gameplay, το "Moonshine Inc." είναι ελκυστικό και συνάμα ζόρικο. Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, πρέπει να διαχειρίζεστε τους πόρους σας προσεκτικά, εξισορροπώντας το κόστος των συστατικών με τα κέρδη που αποκομίζετε από την πώληση των ποτών σας. Πρέπει επίσης να σχεδιάσετε με σωστή στρατηγική την επέκταση της επιχείρησης και των δραστηριοτήτων σας, καθώς η πολύ γρήγορη ανάπτυξη μπορεί να προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή από τους εκπροσώπους του νόμου.

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του παιχνιδιού είναι η αίσθηση του χιούμορ που είναι διάχυτη. Το παιχνίδι δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά και είναι γεμάτο από πνευματώδεις διαλόγους και ιδιόρρυθμους χαρακτήρες που προσθέτουν στη συνολική γοητεία του παιχνιδιού. Επίσης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και τα δικά σας...ανέκδοτα, βαφτίζοντας τα ποτά σας με ονόματα όπως "σάπιο συκώτι", "εμετικό ρόφημα", "συσκευασμένη βλέννα", "η τεκίλα του φτωχομπινέ" και άλλα ωραία.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι έχει σχετικά μεγάλη καμπύλη εκμάθησης και απαιτείται αρκετός χρόνος αφενώς για να ανακαλύψετε και, αφετέρου, για να συνθέσετε τις καλύτερες στρατηγικές που θα οδηγήσουν σε μια λειτουργική και φουλ αναπτυγμένη επιχείρηση. Μερικοί παίκτες μπορεί να ξενερώσουν με την δυσκολία, ενώ άλλοι θα απολαύσουν σίγουρα την μεγάλη πολυπλοκότητα.

Ένα μικρό μειονέκτημα του "Moonshine Inc." είναι ότι γίνεται επαναλαμβανόμενο μετά από λίγες ώρες. Ενώ υπάρχουν ένα σωρό συνταγές για διαφορετικούς τύπους ποτών τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε και πελάτες για να τα πουλήσετε, οι βασικές διαδικασίες του gameplay παραμένουν οι ίδιες σε όλο το παιχνίδι. Αυτό μπορεί να μην είναι ένα πρόβλημα για τους παίκτες που απολαμβάνουν το σχετικό gameplay loop αλλά υπάρχουν αρκετοί που θα το βαρεθούν μετά από λίγο.

Συνολικά, το "Moonshine Inc." είναι ένα συμπαγές παιχνίδι στρατηγικής και διαχείρισης πόρων που προσφέρει μια ξεχωριστεί εμπειρία στους φίλους του είδους. Αν και δεν είναι χωρίς ελαττώματα, τα γοητευτικά γραφικά του παιχνιδιού, το πνευματώδες χιούμορ και το απαιτητικό gameplay το κάνουν να αξίζει να ασχοληθείτε μαζί του. Αν ψάχνετε για ένα διασκεδαστικό και χαλαρό παιχνίδι διαχείρισης με ενδιαφέρον θέμα, τότε σίγουρα αξίζει να το ελέγξετε.

Το "Moonshine Inc." κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου του 2022 από την προσφιλή μας εταιρεία Klabater και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Strategy/ resource management

Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 15.99 ευρώ με 20% έκπτωση μέχρι και τις 23 Μαρτίου, μια γενναία προσφορά για ένα καλό τίτλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The Shape of Chaos - The Shape of Chaos cd review (2023)

Μια μικρή παρουσίαση του αναβαθμισμένου Rise of the Triad: Ludicrous Edition (2023)

Μια κριτική για το καινούριο παιχνίδι Amnesia: The Bunker