Ένα μίνι αφιέρωμα στους θρυλικούς Saxon


Η έλλειψη καλών καινούριων κυκλοφοριών είναι τόσο μεγάλη που με αναγκάζει με ευχάριστο τρόπο βέβαια να ανατρέχω στα κλασικά ακούσματα που μεγάλωσα κατά την δεκαετία του 80 κυρίως αλλά και πιο πριν ορισμένες φορές. Μία από τις αγαπημένες μου μπάντες από αυτή την περίοδο είναι και οι Saxon από την Μεγάλη Βρετανία όπου μαζί με τους Iron Maiden αλλά και τους Whitesnake, Judas Priest, Accept και αρκετές άλλες έδωσαν το έναυσμα σε αυτό που ακούμε ακόμη και σήμερα και έχει τελειοποιηθεί ή χαλάσει ανάλογα πως το βλέπει κανείς. Ας πάμε πρώτα στην ιστορία της μπάντας για να θυμηθούμε πως ξεκίνησαν και βλέπουμε μετά. 

Οι Saxon είναι μια βρετανική heavy metal μπάντα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και έχουν επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη του είδους. Με τον χαρακτηριστικό τους ήχο και τις δυναμικές εμφανίσεις, οι Saxon έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παγκόσμια αναγνώριση και να γίνουν μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του είδους τους.

Οι Saxon δημιουργήθηκαν το 1977 στο Barnsley της Αγγλίας και αρχικά ονομάστηκαν ως Son of a Bitch. Ωστόσο, αργότερα άλλαξαν το όνομά τους σε Saxon, παίρνοντας το όνομά τους από την αρχαιοελληνική φυλή που είχε κατακτήσει μέρος της Αγγλίας κατά τον 5ο αιώνα. Η μπάντα αποτελούνταν αρχικά από τον Biff Byford (φωνητικά), τους Graham Oliver και Paul Quinn (κιθάρες), τον Steve Dawson (μπάσο) και τον Pete Gill (ντραμς). Αργότερα, ο Nigel Glockler ανέλαβε τα ντραμς και παρέμεινε μέλος της μπάντας για πολλά χρόνια.

Οι Saxon ξεκίνησαν να καθιερώνονται στην βρετανική μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1980, όταν κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ "Wheels of Steel" (1980) και "Strong Arm of the Law" (1980). Αυτά τα άλμπουμ έγιναν γρήγορα επιτυχίες και καθιέρωσαν τους Saxon ως ένα από τα πρωτοπόρα συγκροτήματα του new wave of British heavy metal (NWOBHM). Το άλμπουμ "Denim and Leather" (1981) αποτέλεσε ένα ακόμη μεγάλο ορόσημο για τη μπάντα και ενίσχυσε την παρουσία τους στο διεθνές στερέωμα.

Οι Saxon συνεχίζουν να ενεργούν ενεργά και σήμερα, με πολλές κυκλοφορίες και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των πιο γνωστών τραγουδιών τους περιλαμβάνονται το "Princess of the Night", το "747 (Strangers in the Night)", το "Crusader" και το "Wheels of Steel". Ο ήχος των Saxon χαρακτηρίζεται από δυνατές κιθάρες, μελωδικά σόλο και την εκπληκτική φωνή του Biff Byford.

Πέρα από την μουσική τους προσφορά, οι Saxon έχουν γίνει γνωστοί και για την εκρηκτική τους σκηνική παρουσία. Οι εμφανίσεις τους είναι γεμάτες ενέργεια και αποτελούν μια αληθινή εμπειρία για τους θεατές. Με την πάροδο των χρόνων, οι Saxon έχουν αποκτήσει μια πιστή οπαδική βάση και παραμένουν αγαπητοί σε πολλούς φαν του heavy metal.

Οι Saxon είναι μια μπάντα που έχει αφήσει το στίγμα της στην ιστορία του heavy metal. Με τον αναγνωρίσιμο ήχο τους, τις δυναμικές εκτελέσεις και τα αξέχαστα τραγούδια τους, έχουν καταφέρει να επιβιώσουν και να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του heavy metal για περισσότερα από τέσσερα δεκαετίες.

Έτσι, το αφιέρωμα στους Saxon αναδεικνύει την αξία και την σημασία αυτής της μπάντας στον χώρο της μουσικής. Οι Saxon συνεχίζουν να εμπνέουν και να ενθουσιάζουν τους οπαδούς τους με την πάθος τους για τη μουσική και την ανεξάντλητη ενέργειά τους στη σκηνή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The Shape of Chaos - The Shape of Chaos cd review (2023)

Μια μικρή παρουσίαση του αναβαθμισμένου Rise of the Triad: Ludicrous Edition (2023)

Μια κριτική για το καινούριο παιχνίδι Amnesia: The Bunker